?>
/ Person- och transportbilar

För dig och din verksamhet.

Är du egenföretagare, har några få anställda, eller driver ett företag med kanske rent av hundratals anställda? Oavsett verksamhet och storlek på ditt företag så kan du dra nytta av konceptet Business by Audi.

Leasing löser företagets bilbehov utan att binda kapital i tillgångar, kapital som ägarna förväntar sig en avkastning på.

Kort och gott är Business by Audi ett samlingsnamn för en skräddarsydd företagslösning för bilinnehav. Vad du fyller just din lösning med är upp till dig och din verksamhets behov. Inom konceptet finns både förmånsbilar och tjänstebilar, alla med olika utrustning och olika finansieringslösningar. Varför? För att göra bilinnehavet så enkelt som möjligt. 

Vad den slutliga månadskostnaden blir går att påverka på ytterligare sätt.

I Audi-hallen på Berners i Östersund står Oskar Henriksson. Han arbetar som säljare och träffar dagligen företagskunder som är i behov av en ny bil. Han brinner för att hitta rätt, specifika lösning för varje kund, men han menar att företagsleasing är en finansieringslösning som passar de allra flesta. En fördel han lyfter med det är enkelheten.

 – Det är ett enkelt sätt för företag och företagare att äga en ny och fräsch bil och få med allt vad gäller service och underhåll till en låg och komplett månadskostnad, säger han.

-Vissa vill ha ett lite högre satt restvärde för att få ner månadskostnaden lite grann medan andra vill ha ett lägre satt restvärde vilket ger en lite högre månadskostnad, säger Oskar.

Restvärde är det värde som sätts på den berörda leasingbilen i samband med att Berners ingår avtal med företagskunden. Det ska motsvara bilens värde vid tidpunkten som bilen lämnas tillbaka efter avtalsperiodens slut, vilket normalt är efter tre år. Väljer man medvetet ett lägre restvärde, ger det en lite högre månadskostnad, men då har man också ett garanterat övervärde på bilen när den lämnas tillbaka, vilket kan vara en bra skjuts i finansieringen av en annan bil i framtiden.

Restvärde: Det värde som bilen tros ha när avtalsperioden är slut. Ju högre restvärde, desto lägre månadskostnad.

Låter det krångligt? Det enda du behöver komma ihåg när du besöker oss är att du genom Business by Audi får ett garanterat lägstapris på både bil och utrustning. Allt som du vill ska ingå kan göra det och alltihop samlas på en och samma faktura. Vi hjälper dig gärna att reda ut behovet! 

Är du intresserad av privatleasing? Läs gärna mer om det i ett annat inlägg här!

Begrepp att ha koll på

– Förmånsvärde: Förmånsvärdet är den skattepliktiga förmånen för att tjänstebilen används privat. Förmånsbeloppet läggs på din bruttolön och skatt dras sedan på det beloppet. Skatten baseras på din skattetabell exempelvis 50%, vilket då blir kostnaden för dig som förare. Förmånsvärdet kan även reduceras hur om du kör mycket i tjänsten, reduktion för miljöbil och avdrag kan göras för resor till och från jobbet. Räkna ut förmånsvärdet på olika bilar och modeller på Skatteverkets hemsida.

– Prisbasbelopp: Prisbasbeloppet sätts årsvis av Regeringen och är för 2016 44 300 kr, för 2017 är prisbasbeloppet satt till 44 800kr. Vid beräkning av prisbasbeloppsgräns exempelvis 7,5 utgå från bilens nettopris, avdraget efter eventuell rabatt/företagsrabatt.

– Förmånsbeskattning: Du som har tillgång till en bil i privat bruk genom ditt arbete eller anställning har en förmån som är skattepliktig.

 

Läs mer om Business by Audi på www.berners.se/business-by-audi