?>
/ Person- och transportbilar

Dagdrömmar om dammiga vägar

med Volkswagen Amarok

Så snart jag passerat genom ytterdörrarna in till transportbilshallen i Östersund fick jag syn på den. Där stod en kraftfull bjässe och bredde ut sig. Stal uppmärksamheten från precis allt annat i dess närhet, och med all rätt visade det sig.

Ingen annan pickup erbjuder nämligen lika mycket utrymme mellan hjulhusen som den jag då beskådade och jag såg direkt att flakytan med enkelhet skulle kunna rymma minst en Europapall – på bredden. Mitt tidiga intryck förstärktes snabbt av TDI-beteckningen på karossens baksida och av V6-märket i fronten. Det här var en pjäs utvecklad för tuffa tag.

Amarok är en kraftfull terränglimousin med upp till 272 hästar under huven.

Invändigt såg den ut som en personbil av premiummodell.

Efter att ha låtit blicken svepa över bilens exteriör i flera minuter hoppade jag in bakom ratten och satte mig i det obegripligt bekväma läderbeklädda sätet som visade sig vara av ergoComfort-modell.

Jag fick plötsligt svårt att avgöra om jag just satt mig i en lyxig personbil eller om det verkligen var den respektingivande transportbil som jag haft för avsikt att provsitta.

Volkswagen Amarok är utrustad med bland annat multifunktionsratt.

Invändigt såg den ut som en personbil av premiummodell med multifunktionsratt, 3-sitsigt baksäte i läder och en stor display för navigation- och underhållningsfunktioner.  På något underligt vis kände jag plötsligt en väldig samhörighet med den här bilen. Som om vi hade gemensamma egenskaper och som om den förstod mig.

Amarok är en pickup med förnämliga terrängegenskaper.

På växellådan till höger om mig noterade jag snart en knapp som det stod ”Offroad”. De fick mig att börja fantisera hur den här transportbilen skulle kunna ta mig precis vart jag vill – på arbete och på lediga äventyr över stock och sten, förbi porlande bäckar och genom grus, gräs och lera. Vart jag önskar, när jag önskar det.

Sedan den dagen gör den precis det.

En transportbil som kan ta mig vart jag vill när jag vill. Det är Amarok.