?>
/ Person- och transportbilar / Scania / VW Transportbilar

Den nya anläggningen i Birsta.

Vi befinner oss ett stenkast från de stora köpladorna i Birsta, strax norr om Sundsvall. Framför oss på den 37.400 m² stora tomtytan pågår en febril aktivitet kring det stora betongskelettet som i fram till i slutet av året kommer att förvandlas till en toppmodern anläggning för Berners Tunga Fordon och Volkswagen Transportbilar i Sundsvall. Det hamras, borras och runt omkring oss rullar diverse arbetsfordon omkring.

– Vi behövde bygga nytt. Vi var lite trångbodda i vår nuvarande anläggning som inte var möjlig att renovera eller bygga om, förklarar Jesper Johansson som är servicemarknadschef på Berners Tunga Fordon i Sundsvall.
– Med en ny modern anläggning får vi större arbetsyta med fler och framför allt längre skepp då vi vill vara förberedda inför framtiden då ekipagen spås bli allt större.

Jesper Johansson

– Vi var lite trångbodda i vår nuvarande anläggning, förklarar Jesper Johansson som är servicemarknadschef på Berners Tunga Fordon i Sundsvall.

Den totala ytan för Berners Tunga Fordon och Scania kommer att bli hela 5.900 m². Men anläggningen kommer inte bara inrymma verksamhet för lastbilar och bussar. Man blir även sambos med Volkswagen Transportbilar som kommer att flytta ut från sina lokaler på Gesällvägen. Med en yta om 2.200 m² kommer den lätta transportsidan att innehålla både verkstad och försäljning.

Det är större chans att det blir integration än separation.

Stefan Svanholm som är säljare för Volkswagen Transportbilar i Sundsvall menar att det finns många positiva effekter kring att flytta ihop med Tunga Fordon.
– Det finns ju mycket vinningar med att bli sambos med den tunga sidan, vi kommer ju nu kunna erbjuda alltifrån den mindre Caddyn upp till lastbilar och bussar under samma tak.

Ny anläggning

Anläggningen som ligger ett stenkast från de stora köpladorna i Birsta beräknas stå färdig i slutet av 2017.

Börje Höglund, vd på Berners Tunga Fordon förklarar att en av anledningarna till flytten, förutom modernisering, större yta och tillgänglighet, var just möjligheten att kunna arbeta brett mellan Scania och Volkswagen.
– I och med att vi har samma ägargrupp ansåg vi att det är större chans att det blir integration än separation. I och med det så bedömde vi att vår nuvarande tomtyta skulle ha blivit för liten och därför hamnade vi i Birsta.

Den nya anläggningen beräknas stå färdig i slutet av året.

Stor tomtyta.

Den nya anläggningen byggs på en 37.400 m² stor tomtyta och kommer inrymma både Tunga Fordon och Volkswagen Transportbilar.