?>
/ Person- och transportbilar / Passat Alltrack / Volkswagen

En fjälltur till Bydalen med VW Passat Alltrack.

Det är en kylig morgon i mitten av december. Vintern har inte riktigt fått fäste ännu och dagar med ymniga snöfall blandas med töväder. I dag verkar det i alla fall bli klart och frostigt. Allt eftersom snön lagt sig i landskapet har även vår längtan att få roa oss i det vita guldet blivit allt starkare. Därför är kommande helg väldigt efterlängtad. Vi ska nämligen åka iväg på årets första fjälltur med skotrarna.

Passat alltrack framifrån.

Sportig och robust look. Gjord för tuffare terräng men väcker uppmärksamhet även i stadsmiljö.

Efter att maskinerna lastats och surrats noggrant på släpet rullar vi ut genom Östersund och styr västerut. Den snygga Volkswagen Passat Alltrack som vi åker i är en riktig arbetshäst och klarar utan problem att dra det tunga ekipaget med två snöskotrar efter sig. Vi åker dessutom väldigt bekvämt, det finns gott om utrymme och det rymliga bagaget sväljer all packning.

Rymligt bagageutrymme.

Rymligt bagage som rymmer 1796 liter och kan hantera livets alla små och stora äventyr.

Den torra och isiga asfalten på E14 ersätts snart av ett mer snöigare underlag när vi svänger av mot Hallen. Det känns knappt att väglaget ändrat karaktär. Trots att det börjat snöa lätt uppträder bilen som om inget har hänt.

...efter en stund möts vi av hisnande vyer och öppna vita fjällandskap.

En kort kaffepaus senare rullar vi in på kuperade vintervägar som tar oss till Bydalen och efter en stund möts vi av hisnande vyer och öppna vita fjällandskap. En halvtimme senare anländer vi till stugan vi bokat. Vi lastar ur packningen och kör vidare till vändplanen intill skoterleden och lastar av. Till vår stora glädje tilltar snöfallet och en stund senare kör vi oerhört entusiastiska upp för leden med skotrarna på orörd decimeterdjup nysnö.

Bydalen.

Snösäker vintersportort i Oviksfjällen, Jämtlands län.

Dagen passerar allt för fort och när vi återvänder till bilen har det börjat skymma. Snön har fortsatt att falla och vägen tillbaka är täckt av tjock oplogad nysnö. Kommer vi att ta oss härifrån? Något bekymrade börjar vi leta efter spadar innan vi gör ett första försök. Tack vare fyrhjulsdriften, den kraftfulla motorn och den väl tilltagna markfrigången har vi inga problem med att ta oss ned till stugan, trots att vi drar en tungt lastad släpvagn rullar bilen genom snön tämligen obehindrat.

Inredning.

Passat Alltrack är smakfullt och elegant inredd. Njut av varje äventyr på ett avslappnat sätt.

Vi är väderbitna, hungriga och något trötta men är inte riktigt nöjda ännu. Snön bjuder in till mer lek. Vi aktiverar funktionen ”trailer assist” och bilen hjälper oss att backa in släpvagnen på önskat ställe. Det enda vi behöver göra är att gasa och bromsa. Därefter kopplar vi loss vagnen och ger oss ut på en spontan upptäcktsfärd uppför de mindre snötäckta vägarna innan vi gör kväll.

Passat Alltrack är kort och gott en utmärkt drag-, vinter- och långfärdsbil. Rent ut sagt idealisk för dig som vill ha en pålitlig och sportig familjebil med gott om utrymme samtidigt som du vill åka säkert och bekvämt utan att behöva bekymra dig för väderlek eller underlag. Den funkar även som resesällskap när du vill åka på en fjälltur till Bydalen.

Carcare – AI, ledtid och omsättningshastighet för begagnade bilar.