?>
/ Person- och transportbilar

”Tjena Stefan. Det har gått tio år nu. Ska vi snacka?”

Så lät det när Gunnar Johansson bestämde sig för att avveckla Åre Bilverkstad, en verksamhet som startades av hans pappa John för över 90 år sedan.

Det är höstmarknad på byn, och en invigningshelg som precis har börjat.

Det är lördag förmiddag och vi står i Berners nyöppnade verkstad mitt i Åre by. Solen skiner blygsamt upp centrum och i luften samsas den krispiga höstluften med stora förhoppningar om många besökare den här dagen. Det är höstmarknad på byn, och en invigningshelg som precis har börjat.

I juni år 2017 överlämnades nycklarna till Berners och under sommaren som gått har verkstaden gjorts i ordning inför nyöppningen som hela tiden varit planlagd till månadsskiftet september/oktober.

Att Gunnar gjorde det där samtalet till Berners koncernchef Stefan Rasteby förra hösten grundar sig faktiskt i ett samtal de hade vid ett mingelbord för tio år sedan under VM i Åre.

– Gunnar frågade mig om inte jag också skulle starta en verkstad i byn eftersom det finns så många VAG-produkter här. Jag svarade att nej, inte så länge du är kvar Gunnar, men ring mig när du slutar och vill sälja, berättar Stefan.

På verkstaden kommer det finnas en kundmottagare och tre stycken på verkstadsgolvet

I juni år 2017 överlämnades nycklarna till Berners och under sommaren som gått har verkstaden gjorts i ordning inför nyöppningen som hela tiden varit planlagd till månadsskiftet september/oktober. På verkstaden i Åre arbetar bland annat mekanikern Andi Weiss som vi träffar i myllret av besökare under öppningsdagen.

-På verkstaden kommer det finnas en kundmottagare och tre stycken på verkstadsgolvet, säger han.

Eftersom Berners är återförsäljare av Audi, Skoda, SEAT, Volkswagen och Volkswagen Transportbilar så kommer dessa märken att prioriteras, men till Berners i Åre är alla varmt välkomna att vända sig.

Andi berättar också att de utför alla slags reparationer i den nya verkstaden, förutom plåtjobb. De kommer även kunna hjälpa till med däckjobb och eventuellt rekond. Eftersom Berners är återförsäljare av Audi, Skoda, SEAT, Volkswagen och Volkswagen Transportbilar så kommer dessa märken att prioriteras, men till Berners i Åre är alla varmt välkomna att vända sig.

– Har man en Volvo till exempel så försöker vi hjälpa till så bra vi kan, säger Andi.

Berners Åre Bilverkstad kommer även under vissa perioder att ha bilvisningar av olika märken och modeller.

Att kundservice är viktigt för Berners i alla led är tydligt. Även Stefan Rasteby lyfter just servicen som en stor anledning till att han Berners så snabbt nappade när Gunnar ville sälja.

– Vi har mycket kunder här och vi vill göra livet enklare för dem, avslutar han.