?>
/ Tunga fordon / R 580 / Scania

Med skogen som arbetsplats.

Under en av sommarens första riktigt varma dagar åkte vi ut i skogarna kring Lillsjöhögen, mitt i hjärtat av Jämtland. Det är varmt och dammigt, det doftar kåda och myggen börjar göra sig påminda. Det råder en gemytlig och familjär stämning. Väl på plats träffar vi Patrick Jonasson från Jonasson Åkeri AB.

Patrick har fostrats in branschen sedan tidig ålder och driver idag företaget. De framställer och transporterar biobränsle både på terminaler och ute i skogen. Och just denna dag flisade man på plats i skogen. Till sin hjälp har de en brukshugg på en John Deere-skotare med Scaniamotor. Transporter och lastning sköter de med en Scania R 580 med kran och överbyggnad från OP Höglunds.

Scania har funnits med mig i hela livet egentligen, det var det pappa hade när jag var liten.

Just Scania har alltid legat Patrick varmt om hjärtat.
– Scania har funnits med mig i hela livet egentligen, det var det pappa hade när jag var liten.
Under årens lopp har företaget också kört Scania med få undantag och alla nyinköp har varit Scania från Berners Tunga Fordon i Östersund.

Lastningen av nyhuggen flis sker snabbt och effektivt, lastbilen fickparkeras med milimeterprecision och det är svårt att inte låta bli att imponeras av fingerfärdigheten och handhavandet av kranen. Innan man vet ordet av är bilen fullastad och på väg mot terminalen för leverans.

Patrick Jonasson

Patrick Jonasson, Jonasson Åkeri AB.

Scania R 580.

Flaggskeppet, Scania R 580 från 2015 med kran och överbyggnad från OP Höglunds.