?>
/ Tunga fordon / Evenemang / Scania

Den nya generationen, redo att ta över.

Vi befinner oss ute på Optands flygfält, 12 kilometer utanför Östersund. Det har gått ungefär 1,5 månad sedan Scanias koncernchef Henrik Henriksson steg upp på scenen i Paris och stolt presenterade den nya generationens Scania, den första modellnyheten på hela 21 år. Nu är det äntligen dags för visning i Östersund, det första tillfället för åkare, förare och andra intresserade att få känna och klämma på fordonen. Scaniakaravanen är nämligen på landsomfattande turné och har under morgonen anlänt efter ett stopp i Sollefteå.

Det surras friskt om alla nyheter, de nya funktionerna, körglädjen och om hur fantastiskt snygga fordonen faktiskt är.
Närbild

Det första tillfället för intresserade Östersund att få bekanta sig lite närmare med den nya generationens Scania.

Vid sidan av landningsbanan pågår febril aktivitet. Bilarna rullar konstant och köerna till provkörningarna är långa. Det surras friskt om alla nyheter, de nya funktionerna, körglädjen och om hur fantastiskt snygga fordonen faktiskt är. Bilarna som följt med på turnén är de nya versionerna av R450, R500, R580 och S500.

Bilarna

Bilar som visades upp i karavanen, R450, R500, R580 och S500.

Det bjuds på korv och kaffe, stämningen är familjär och förväntansfull. Inne i Scaniaflaket finns medföljande experter närvarande för att svara på alla vetgiriga besökares frågor. På plats finns även Trux, Strands och Frösshammar Däck som visar upp de senaste nyheterna.

Scaniaflaket

Vetgiriga besökare kunde stilla sin nyfikenhet inne i Scaniaflaket där Scanias experter svarade på frågor.

Dagen börjar gå mot kväll och inne i en av de stora hangarerna dukas det upp för festligheter. Det serveras delikat middagsbuffé med dryck och deltagarna bjuds på både underhållning och flera presentationer av bilarna. Festen pågår långt in på natten och dagen därpå rullar karavanen vidare mot Sundsvall.

Fest

Inne i en av hangarerna bjöds på smarrig middagsbuffé och festligheter långt in på småtimmarna.