?>
/ Person- och transportbilar / Evenemang / SEAT

STCC-dagen i Härnösand.

Det är en småkall och blåsig höstdag i början av oktober. Längst ned i kurvan på racingbanan hörs ett stegrande motorvrål och plötsligt susar en SEAT förbi i vansinnigt hög hastighet. Det är inte vilken bil som helst utan en specialbyggd SEAT Leon STCC som till vardags tävlingskörs av Daniel Haglöf från PWR Racing Team.

SEAT Leon STCC

Seat Leon STCC. 420 hk ren urkraft.

Vi är nämligen på besök under STCC-dagen och befinner oss på Mittsverigebanan strax utanför Härnösand. Ett välbesökt evenemang där besökarna får möjlighet att både klämma och känna på STCC-bilen samt beskåda och beundra den i sitt rätta element, alltså i maximal hastighet på banan.

Bilar

Dukat smörgåsbord för alla ivriga provkörare.

Besökarna får även möjlighet att provköra utvalda SEAT-modeller och representanter från Berners finns på plats för att svara på frågor och instruera. Med sig har man Alhambra, Leon, Ibiza och den nya SUV:en Ateca. Bilarna snurrar varv efter varv och trots hög fart och rykande däck lyckas alla testförare ta sig runt säkert och tryggt.

Ateca

Nya SEAT Ateca gjorde sig bra på Mittsverigebanan och uppskattades av provkörarna.

Längst ned i kurvan på racingbanan hörs stt stegrande motorvrål och plötsligt susar en SEAT förbi i vansinnigt hög hastighet.

I en lastbilstrailer vid sidan av banan tävlingskörs det också för fullt. Här inne finns nämligen en riktigt häftig STCC-simulator från Logitec på plats. De något yngre besökarna tar genast chansen att också få testa på hur det känns att köra tävlingsrace.

Men ett fåtal av besökarna skulle också få möjlighet att uppleva hur det känns att åka STCC-bilen på riktigt. I slutet av dagen lottade man ut ett antal provåk och några lyckliga vinnare fick chansen att med skräckblandad förtjusning åka med ett varv när föraren Daniel stod på för fullt runt banan.

Stort tack till alla besökare och deltagare för en riktigt lyckad dag.

Vinnare

Lyckliga vinnare som strax ska få sätta sig i passagerarstolen intill en taggad racingchaufför.