?>
/ Person- och transportbilar

Tjejkväll på Berners i Sundsvall.

Det är den 25 oktober 2017. Klockan har slagit 18.30 och i Sundsvall har det vid det här laget mer än bara mörknat. Det är kolsvart ute, men i vår Volkswagen-hall i Birsta lyser fortfarande spotlights i taket. I luften finns däremot en annan slags elektricitet.

Tjejkvällen på Berners är ett event enbart för tjejer och kvinnor och som nu hålls för tredje året i rad.

-Varmt välkomna till årets tjejkväll, hörs någon säga följt av applåder och några visslingar. Det är konferencieren Yvonne Ryding som precis har hälsat över 200 personer välkomna till ett event enbart för tjejer och kvinnor och som nu hålls för tredje året i rad.

Kvällens tema är kärlek och bilhallen är pyntad med ballonger. Vid ett bord sitter en kvinna och får naglarna gjorda medan en trubadur underhåller från sin stol på den lilla, tillfälligt uppbyggda scenen längst in i lokalen. Musiken blandas med ett trivsamt sorl och på plats finns en mängd utställare från olika branscher.

Kvällens tema är kärlek.

I vimlet av kvinnor finns Alexandra Bray och Petra Nyhman. Vi ber Alexandra beskriva vad kärlek är för henne och hon nämner ord som omtänksamhet, värme och trygghet.

-Sprakande, underbara, varma känslor! Det är kärlek för mig det, säger hon innerligt.

-Och jag kan väl inte säga något mer, säger Petra efter väninnans uttömmande svar. De båda skrattar och det är långt ifrån de enda skratten som fyller hallen den här kvällen.

Petra Nyhman och Alexandra Bray är två av drygt 200 besökare den här kvällen.

Många besökare passar även på att delta i vårt lotteri där intäkterna går till Görans Melins insamlingsstiftelse som i sin tur förmedlar stödet från kvällens givare till behövande barn och ungdomar med anknytning till Sundsvall och Västernorrland. Lotteriet är bara en av kvällens händelser som på ett eller annat sätt fyller en viktig funktion.

 

Jag tror att fler och fler kvinnor i alla åldrar börjar äga sina egna bilar. Därav är det fantastiskt och viktigt att göra en sån här kväll för kvinnor.

Syftet med tjejkvällen är ju trots allt att skapa ett nätverk för kvinnor. En plats i en mansdominerad bransch som bilbranschen där kvinnor kan mötas, ställa sina frågor och dela funderingar och erfarenheter med varandra.

-Att Berners anordnar en tjejkväll tycker jag är SÅ bra, säger Yvonne Ryding som inte bara är kvällens konferencier utan också en svensk profil inom skönhet och hälsa.

-Jag tror att fler och fler kvinnor i alla åldrar börjar äga sina egna bilar. Därav är det fantastiskt och viktigt att göra en sån här kväll för kvinnor. Och ni ser ju hur många det är här, säger hon och slår ut med händerna medan hon låter blicken svepa över besökarna.

Yvonne Ryding är kvällens konferencier, men också en svensk profil inom skönhet och hälsa.

När vi avrundar kvällen cirka 2,5 timmar senare och lamporna i bilhallen släcks så har vi tillsammans samlat in drygt 16 000 kronor till Göran Melins insamlingsstiftelse. Vi hoppas att besökarna precis som personerna bakom tjejkvällen, lämnar hallen med en känsla av både gemenskap och systerskap.