?>

Tryggt och säkert med Grönt kort. from bernersberattar on Vimeo.

/ Tunga fordon

Tryggt och säkert med Grönt kort.

Alla som innehar en eller flera Scaniabilar har möjlighet att teckna en uppsjö av olika ScaniaAvtal. Dessa avtal finns till för att underlätta och skapa ett tryggt ägande. Definitionen av vad som skapar ett tryggt ägande är dock subjektiv och varierar till stor del beroende på verksamhet, därför går alla avtal att skräddarsy efter behov. I det här inlägget ska vi gå igenom ett av de mer omfattande avtalen – Grönt kort.

Som standard omfattar Grönt kort reparation och underhåll av Scaniachassit, men baserat på behov och önskningar från kunden så kan detta byggas på.

Mats Albertsson är servicemarknadschef på Berners Tunga Fordon i Östersund och har lång erfarenhet från branschen. Han förklarar att Grönt kort är ett reparations- och underhållsavtal där kunden betalar en fast kostnad baserad på hur långt hen kör.

– Kör du 20 000 mil per år så betalar du en viss peng för de milen, förtydligar han.

Avtalet gavs namnet Grönt kort redan i början av 90-talet. Varje bil fick då ett präglat kort och den gröna färgen på kortet skulle signalera att allt var problemfritt och att det var grönt att köra. Det gröna kortet kunde även fästas som ett klistermärke på vindrutan för att göra det tydligt på verkstäderna att en bil omfattades av avtalet.

Du åker aldrig på de stora smällarna som när exempelvis en växellåda havererar.

Som standard omfattar Grönt kort reparation och underhåll av Scaniachassit, men baserat på behov och önskningar från kunden så kan detta byggas på och omfatta exempelvis tvätt i samband med tillsyn, släpvagn eller något annat som önskas för att göra avtalet komplett utifrån kundens unika situation.

Detta får oss att osökt relatera till leasingavtal som blivit populärt på personbilssidan vilka också innebär en stor valfrihet och en fast månadskostnad för kunden och som i de flesta fall inkluderar både försäkring och service.

Mats Albertsson är servicemarknadschef på Berners Tunga Fordon i Östersund.

-Framför allt så har du en trygghet. Grönt kort är en typ av försäkring. Du åker aldrig på de stora smällarna som när exempelvis en växellåda havererar, förklarar Mats.

Ett Grönt kort-avtal kan tecknas när som helst från leveransdag till senast 18 månader senare och avtalslängden kan sträcka sig mellan 3-7 år. Förutom att slippa oförutsedda utgifter så lyfter Mats andra fördelar med Grönt kort som underlättar ägandet. Max24 samt en enklare fakturahantering och budgetering till exempel.

 

Det kan aldrig bli dyrare, bara billigare.

Max24 är en del inom Grönt kort-avtalet som innebär att om en bil haverar och blir stillastående i längre än 24 timmar så utgår en stilleståndsersättning. Skulle reparationskostnaderna överstiga det som redan betalats in så slipper kunden betala dessa. Om reparationskostnaderna däremot inte uppgår till den kostnad som kunden betalat så går halva beloppet tillbaka till kunden.

-Det kan aldrig bli dyrare, bara billigare. Dessutom samlas alla utgifter på en enda faktura, även om en kund har flera bilar, avslutar han.

Mer information om Grönt kort hittar du här.